T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MİLAS - Semiha Altunkan Ortaokulu

I'm Tomorrow with Blue e-Twinning Projemiz Mart Ayı Çalışmaları

 


Maviyle Yarına Varım eTwinning Projesi Aylık Bülteni 

Mart ayı Öğretmen Toplantılarımız Yapıldı 

                                           

Mart Ayının ilk toplantısı 4 Mart’ta ,Genel planlama ve değerlendirme için yapıldı ve yol haritası belirlendi.

01-05-2024 

 2. Öğretmen Toplantımızı 15 Mart’ta Proje Ortağı Öğretmenlerimizle gerçekleştirdik. Görev dağılımı sonrası genel durum değerlendirmesi yapıldı.

01-05-2024

3.Öğretmen Toplantımızı 22 Mart’ta gerçekleştirdik,yapılan çalışmaların verimliliği ve uygulamalar hakkında görüş bildirildi.

01-05-2024

Mart Ayı kapanış toplantımızı 29 Mart’ta gerçekleştirdik.Yaratıcıhikaye arka plan videoslayt düzenlemelerle ilgili bilgi alışverişi yaptık.

01-05-2024

Nesli Tükenmekte olan deniz canlılarını tanıyoruz

Nesli Tükenmekte Olan Deniz canlılarını ön hazırlıkla araştırıp gelen öğrencilerimiz,Bengü Hocamızın Canlı sunumuyla kategorize ettikleri deniz canlılarını ,kendi hazırladıkları aniasyonluvideoslaytlarla canlı etkinliğimizde tanıttılar. 

01-05-2024

Nesli tükenmekte olan DENİZ CANLILARI fabl seslendirmeli video slayt çalışması 

Nesli Tükenen Deniz canlılarını tanıdıktan sonra pekiştirme amaçlı Fabl ile sesli video slayt etkinliğimizle ,öğrencilerimizOrfoz,AkdenizFoku,KarettaKaretta,MersinBalığı,MaviBalina,BeyazYunus,Çekiç Kafalı Köpek Balığı....gibi türlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ,Balıkların kendi ağzından Fabl Yazarak hem tanıttılar  ,Hem de Canva,Yapayzeka(istock), Kine master gibi web 2 araçları ile dijital becerileriniartırdılar.Öğrencilerimizden Perihan Eda hazırladığı “Orfoz Balığı” Fabl videoslaytını canlı zoom etkinliğinde sundu. 

01-05-202401-05-2024

 

“Mikrofon sende” etkinliği İle nesli Tükenmekte olan deniz canlıları Ropörtaj Çalışması


Okulumuz proje öğrencileri tarafından “Deniz Canlıları” temalı mikrofonlar tasarlandı ve bu mikrofonlarla: Öğrenci Öğretmen,Aileve yakın çevre kategorilerinde, her öğrencimiz üç kişi ile Ropörtajını gerçekleştirdi ve video kaydı aldı .Ropörtaja katılanlara Nesli tükenmekte olan üç deniz canlısı sayması istendi.Bilenlere ödül çikolataydı... Bilemeyen ve eksik kalanlara ise sorumlu öğrencimiz bilgi vererek yaygınlaştırma çalışması yapıldı. 

 

01-05-202401-05-2024

01-05-202401-05-2024

 “Her Ay Üç Denizci Tanıyoruz” Etkinliği Toplantımız 

“Her Aya  Üç Denizci Tanıyoruz Etkinliğimiz” kapsamında Mart ayı öğrenci katılımlı toplantımızı gerçekleştirdik. Bu toplantımızda Kılıç ali Reis,Cezayirli Hasan Paşa  ve Seydi Ali Reis adlı denizciler görevli öğrencilerimiz tarafından canlı sunumla  tanıtıldı.Moderatörlüğünü Datça Yılmazlar ortaokulu ortağı, Ali Hocamızın yaptığı canlı etkinlikte sunum öncesi  Ön test uygulandı,sunum sonrası son test uygulaması da yapıldı.

01-05-202401-05-2024

Dünya Su  Günü etkinliklerimiz   

DÜNYA SU GÜNÜ CANLI SUNUM ETKİNLİĞİ

“22 Mart Dünya Su Günü” Kapsamında, günün anlam ve önemine dair bililerndirme ve etkin katılım amaçlı canlı sunum etkinliğimiz Ali Çetin Hocamız Tarafından Hazırlandı.Sunum İçinde mentimeter açılarak öğrencilerden görüş toplandı.Program Sonunda soru cevap etkinliğine katılan öğrencilerimizbilgilerietkinleştirdiler.Withinthescope of “22 March World WaterDay”, ourlivepresentationeventwaspreparedbyourteacher Ali Çetin forthepurpose of raisingawarenessaboutthemeaningandimportance of thedayandforactiveparticipation. Duringthepresentation, thementimeterwasopenedandtheopinions of thestudentswerecollected. At theend of the program, ourstudentswhoparticipated in thequestionandansweractivityactivatedtheinformation.

01-05-202401-05-2024

Dünya Su Günü İle ilgili Kodlama ve Boyama Çalışmaları Yapıldı 

CodingandPainting Works Were Done for World WaterDay 

eMart Ayı Ortak Ürünü Olarak “Dünya Su Günü Motto Çalışması” Yaptılar Okulumuz proje ekibimizden görevli öğrencimiz “WATER” yazısını yazıp renklendirerek,Mottonun bütüne katkıda bulundu. TheyMade a “World WaterDay Motto Work” as a Joint Product of eMartMonth. Ourstudentfromourschoolprojectteamcontributedtothewhole Motto bywritingandcoloringthetext “WATER”.

01-05-202401-05-2024

 Dünya Su  Günü mOTTO BİRLEŞTİRME MART AYI ORTAK ÜRÜNÜ 

 World WaterDaymOTTO MERGE JOINT PRODUCT FOR MARCH 

eMart Ayı Ortak Ürünü Olarak “Dünya Su Günü Motto Çalışması” Yaptılar Okulumuz proje ekibimizden görevli öğrencimiz “WATER” yazısını yazıp renklendirerek,Mottonun bütüne katkıda bulundu.

TheyMade a “World WaterDay Motto Work” as a Joint Product of eMartMonth. Ourstudentfromourschoolprojectteamcontributedtothewhole Motto bywritingandcoloringthetext “WATER”.

Hazırladığımız Toplu”Our Motto For Word Water Day,22 march 2024 is Let’sProtectWater  Not Oil” yani dünya su günü 22 Mart 20024 te ,Petrole değil suya sahip çık Mottomuz  Anlamı ile görsel birleştirme ,Mart Ayı Ortak Ürünü Olarak Proje sayfamızdaki yerini aldı.

 Thecollective “Our Motto For Word WaterDay, 22 March 2024 is Let’sProtectWater Not Oil”, that is, theworldwaterday on 22 March 20024, thevisualcombinationwiththemeaning of our Motto “Protectwater, not oil”, tookitsplace on our Project page as a Common Product of March.

01-05-202401-05-2024

YARATICI HİKAYEMİZ İÇİN HAZIRLAYACAĞIMIZ VİDEO SLAYTA ARKA PLANDA YER ALMAK ÜZERE GÖREVLİ ÖĞRENCİLERİMİZ ÇİZİMLERİNİ yerleştirdik.

Görevli öğretmenlerimizce hikayemizin konusuna göre “MuseAi” Yapay zeka programında oluşturulan arka plan görselleri, Öğrencilerimizin hazırladıkları Arka plan detay çizimleri eklenerek, hikayemizin bize ait olan kısmı hazırlanmış oldu.Nisan Ayında hikayenin seslendirilmesi ile tamamlanacak oln yaratıcı hikaye çalışmamız aynı zamanda “Final Ürünümüz “Olarak sayfalarda yerini alacak. 

01-05-202401-05-2024

Nesli tükenmekte olan DENİZ CANLILARI hediye Kitap Ayraç Hazırlama çalışması 

01-05-2024

 

Nesli Tükemekte Olan Deniz Canlıları olan Mart Ayı  konuları kapsamında proje öğrencilerimiz, dijital ortamda ,biryüzüingilizce diğer yüzü Türkçe olacak şekilde deniz canlılarının tanıtımını içeren yazı ekleyerek ,kitap ayraç tasarımları yaptılar.Dijital ortamda hazırlanan ayraçlar önce gramajlı kağıda baskı yapılırken,pvc kaplamalarını yine öğrencilerimiz yaptılar.

 

01-05-2024

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.05.2024 - Güncelleme: 01.05.2024 23:07 - Görüntülenme: 15
  Beğen | 2  kişi beğendi