Kurum Kodu : 711917
WEB Adresi : http://semihaaltunkanortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Aydınlık evler Mah./ Milas/ Muğla 48200

VİZYON
Demokratik, çağdaş, sosyal hukuk devletimize; İnsan haklarına saygılı ve duyarlı; Akılcılık ve bilime önem veren; Araştırmacı ve sorgulayıcı, eleştirel; Dürüst, iyi ahlaklı; Çevreye duyarlı; Kendisiyle ve toplumla barışık, üretken, yaratıcı; bireyler yetiştirmek istiyoruz.

MİSYON
Türk milli Eğitimi’nin amaç ve ilkeleri doğrultusunda; Tüm benliğiyle insan, vatan, millet, bayrak, Atatürk sevgisi ve saygıyla dolu; Gerçek gücün “Birlik içinde çeşitlilik, çeşitlilik içinde birlik” olduğuna inanan, inancının gereğini davranışlarıyla gösteren; Demokrasi, laiklik, toplumsal değerleri koruma, vatan sevgisi gibi kavramları yaşam tarzı olarak kabullenen ve uygulayabilen; Bir üst öğretim kurumuna devam edebilecek eğitim ve öğretimsel alt yapıyla donanmış; Mutluluğu, sevgiyi ve sorumluluğu paylaşmakta gören ve bilen; Hoşgörülü, anlayışlı, sabırlı; Demokratik, laik düşünceli ve davranışı sağlam bir kişilik ve karakter sahibi bireyler yetiştirmek.

BAŞARILAR
Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Liselerine giden öğrencilerimiz vardır. Spor alanında başarılarımız vardır.

Öğretmen Sayısı : 18
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 427
Öğretim Şekli : İKİLİ
Ders Başlama ve Bitiş Saati : DERS BAŞLAMA SAATİ 7:30 DERS BİTİŞ SAATİ 12:20
Derslik Sayısı : 16 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : LOJMAN BULUNMAMAKTA
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : KALORİFER

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE UZAKLIK 64 KM OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDEDİR.
Ulaşım : ŞEHİR İÇİ DOLMUŞU
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Semiha Altunkan Ortaokulu Muğla İli, Milas İlçesi merkezinde olup, Milas-İzmir Karayolu üzerinde Ak Kent Sitesindedir.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: