T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / MİLAS - Semiha Altunkan Ortaokulu

MASAL KAHRAMANLARI CANLANIYOR

MASAL KAHRAMANLARI CANLANIYOR E TWİNNİNG PROJESİ ETKİNLİKLERİMİZ 

      Masallar bir milletin kültürel hazinesidir. Dünya toplumlarının kültürel birikimleri masallar yoluyla nesilden nesile aktarılır. Tüm insanlığa masallar evrensel mesajlar iletir. 

    Çocukların okula ilk adım attıkları dönemden itibaren zihinsel gelişimine , dil gelişimine en çok katkı sağlayan metin türü masaldır. Çocuğun kavram gelişimini arttırır, hayal kurmamızı sağlar. Yaratıcı düşünceyi harekete geçirir. Çocuklar bu sayede dinlemeyi öğrenir,sorgular,dikkatlerini arttırırlar. Masallar problem çözme becerisini geliştirir. Sorun çözmeyi öğretir. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırır. Masallar çocukların alıcı ve ifade edici diline büyük destek olur. Projemizle anlattığımız birçok  faydası bulunan Dünya Masallarından örnekleri öğrencilerimizle inceleyeceğiz, masal kahramanlarını canlandıracağız. Masallardaki sorunlara farklı çözüm önerileri getirip masalları yeniden yazacağız. Ahlaki değerlerimizi masallarla özümseyerek anlayacağız. 

 

PROJE AMAÇLARI 

1.Öğrencilerimizin okuma becerilerini geliştirmek

2.Dinleme yöntem tekniklerini öğrenmelerini sağlamak

3.Yaratıcı yazma tekniklerini öğrenmelerini sağlamak 

4. Dramada sesini ve beden dilini etkili kullanmalarını sağlamak 

5.İşbirliği, paylaşmak,dostluk kurma, dayanışma gibi duyguları kazanmalarını sağlamak

6.Okuma sevgisi kazanmalarını sağlamak. 

7.Ana dillerinin zenginliklerini kavratmak

8.Ana dillerini doğru kullanmalarını sağlamak.

9.Web2 araçlarını öğretmek


PROJEDEN BEKLENEN SONUÇLAR 

Halka açık bir TwinSpace veya başka kaynaklar gibi nihai bir ürün planlıyorsanız burada belirtin. Bunun yerine bir okul pratiğinin iyileştirilmesini veya yeni bilgileri tasavvur edebilirsiniz.

 

1.Öğrenciler yazma ve okuma  stratejilerini öğrenecekler.

2.Okuma sevgisi kazanacaklar.

3.Ana dillerini doğru kullanıp sevecekler. 

4.Farklı kültürleri tanıyacaklar, dostluk bağları güçlenecek.

5. Canlandırmalarda sesini ve beden dilini kullanmayı öğrenecekler .

6. Dinleme yöntem tekniklerini kazanacaklar.

7.Nihai ürün karma takımlarla yaratıcı masallardan bir e kitap çıkaracaklar. 

8.Web2 araçlarını kullanmayı öğrenecekler.

 

YAPILACAK ETKİNLİKLER 

      Logo,afiş tasarımları, okul tanıtımları, öğretmen ve öğretmen tanıtımları, anket çalışmaları , hangi masalların seçilip üzerine çalışacağının belirlenmesi, farklı şehirlerden masalların derlenmesi ve yazıya geçirilmesi, bilinmeyen masalların veya anlatıların araştırılıp yazıya geçirilmesi, bunların e kitap haline getirilmesi, masal kahramanlarının parmak kuklasının yapılması , masal tekerlemelerinden şarkı çalışması , yazılan ve derlenen masalların görsellerinin öğrencilerce çizilmesi ve bu görsellerin sergilenmesi , masal annesi ya da babasının okulda masal anlatması , final ürünü olarak yaratıcı yazma çalışmasında ortaya çıkan masalların e kitap haline getirilerek  canlandırılması, bilindik bir masalın sonunun değiştirilerek masal kahramanları defilesinin yapılması, web2 aracı üzerinden bir masalın kahramanından oyun yapımı veya çizgi filminin yapımı, masal gecesinin düzenlenmesi .

Masal seçimi anket bağlantımız: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKpZHlRqFZ_aUsWzvnkyip7TaX5-0Md8gqPfTbHJt1J1o4Mg/viewform

 

19-01-202319-01-202319-01-202319-01-202319-01-202319-01-202319-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2023 - Güncelleme: 19.01.2023 14:38 - Görüntülenme: 416
  Beğen | 1  kişi beğendi